agenda waterput instores

waterput instore: record store day
zaterdag 22 april aanvang 9.00 uur entree gratis

Op zaterdag 22 april 2017 vindt voor de elfde maal in Nederland Record Store Day plaats. In popspeciaalzaak De Waterput, Bosstraat 36 in Bergen op Zoom zijn er die dag maar liefst negen optredens in de winkel. Record Store Day is een vanuit Amerika overgewaaid fenomeen. Het is daar al langer de dag waarop muziekliefhebbers hun favoriete platenzaak een steuntje in de rug gunnen. Op die dag verschijnen er veel gelimiteerde, exclusieve releases. Ook veel artiesten geven die dag blijk de winkels met liefde voor hun fysieke albums een warm hart toe te dragen. Dat doen ze met het verzorgen van gratis toegankelijke instore optredens, tussen de platenbakken, dicht bij hun fans.

waterput rsd instore: id!ots (b)
zaterdag 22 april aanvang 11.00 uur entree gratis

Twee oude rotten, twee jonge honden. Denk aan sterke riffs, een krachtige ritmetandem en veel onzin uit de mond van zanger/schreeuwlelijk Luc Dufourmont. Hij was als acteur een van de hoofdrolspelers in de Vlaamse cultserie Bevergem, maar dat is een ander verhaal. In Id!ots staat hij met zijn kompanen voor rauwe energie, garagerock en Mad Man Blues

waterput rsd instore: black marble selection
zaterdag 22 april  aanvang 12.00 uur entree gratis

Tilburgse vijftal dat graag oude Nederbeatparels opgraaft. Het blijken echter songs van nu met het geluid van toen, vastgelegd door Dave van Raven (The Kik) en Marcel Fakkers (The Madd). Heeft de tijd bij The Motions en Q65 stilgestaan? Naast gitaarlijntjes van The Kinks en The Zombies zijn er ook een theremin, blokfluit en zo’n oud sixties-orgeltje te horen.

waterput rsd instore: mister and mississippi
zaterdag 22 april  aanvang 13.00 uur entree gratis

De muziek van dit kwartet mag een warm bad van folk en soundscapes genoemd worden. Vaak voegen ze daar een fraaie dosis postrock en ouderwets mooie meerstemmigheid aan toe. De groep startte ooit op de Herman Brood Academie, maar hun naamloze debuut uit 2013 sloeg meteen in als een bom. Onlangs verscheen al hun derde prachtige langspeler: Mirage.

waterput rsd instore: het zesde metaal - solo (B)
zaterdag 22 april aanvang 14.00 uur entree gratis

De groep van de in het West-Vlaams zingende Wannes Cappelle (scenarioschrijver/acteur in de tv-serie Bevergem) is hot. Alle optredens in Vlaanderen verkopen uit, het nummer Ploegsteert (over wielrenner Frank Vandenbroucke) werd gekroond tot beste Belgische poplied aller tijden en het album Calais ontving een MIA als beste Belgische album van 2016.

waterput rsd instore: foes
zaterdag 22 april aanvang 15.00 uur entree gratis

Catchy songs in een leren jasje. Het trashpop duo uit Utrecht, maar wel stiekem met ‘onze’ Jannes ‘Duke John’ van Kaam als drummer nu. Noise rock, met een lief klein meisje met een poppy stem en een fuzz pedaal. Samen goed lekkere liedjes annex een grote bak herrie. Energiek, luid en in your face. Voor minder doen ze het niet!

waterput rsd instore: chantal acda (B)
zaterdag 22 april  aanvang 16.30 uur entree gratis

De in Helmond geboren, vanuit België opererende Chantal Acda was actief als Sleepingdog en maakte albums met Craig Ward en met Isbells. Solo valt de pure intimiteit van haar woorden en hoge zachte stem in een warm bad van klanken vervaardigd door bevriende wereldmuzikanten. Liedjes die voor levenslucht zorgen. Het resultaat is betoverend. 

waterput rsd instore: bartek
zaterdag 22 april  aanvang 17.15 uur entree gratis

De Amsterdamse band maakt fuzzy garage- en noiserock. Korte snelle catchy songs met luide gitaren. Denk aan Wavves en FIDLAR, gespeeld met de juiste ‘kan-ons-geen-reet-schelen-want-wij-hebben-er-lol-in garage-attitude. Onlangs verscheen hun naamloze debuutalbum en dat is een bom! Hun bio op Facebook spreekt ook boekdelen: ‘fuck this!’

waterput rsd instore: tamino (b)
zaterdag 22 april  aanvang 17.45 uur entree gratis

.De 20-jarige Antwerpse zanger behoort tot ‘De Nieuwe Lichting’ Vlaamse artiesten met een grote toekomst voor zich. Muziek is een heel normale manier van gevoelens uiten in het leven van de qua intensiteit vaak met Jeff Buckley vergeleken zanger/songschrijver. Momenteel staat zijn song Habibi (een ode aan verlangen) bovenaan De Afrekening van Studio Brussel.

waterput rsd instore: navarone
zaterdag 22 april  aanvang 18.15 uur entree gratis


De Nijmeegse rockband is een vaste klant van De Waterput. De groep had regelrecht uit de zeventiger jaren kunnen stammen. Scheurende gitaren, een beukende ritmesectie en een zanger die krachtig kan uithalen. Navarone bezit naast explosieve rock ook mooie harmonieën die de groep tot een ultieme kruising van Soundgarden en Crosby, Stills & Nash maken.

waterput instore: ayreon signeersessie
zaterdag 29 april  aanvang 15.00 uur entree gratis

.
28 april komt het nieuwe album van Ayreon "Source" uit. Deze is beschikbaar als: 2cd + dvd of 4cd + DVD + Book of als dubbel LP. De dag na de release komt Arjen Lucassen naar de winkel om zijn nieuwe release te signeren.

waterput instore: the dawn brothers
zaterdag 20 mei aanvang 14.30 uur entree gratis

Met het debuutalbum Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulvolle rock ’n roll altijd actueel zal zijn. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding brengen Bas van Holt (zang en gitaar), Levi Vis (bas en zang), Rowan de Vos (keys en zang) en Rafael Schwiddessen (drum en zang) een heerlijke mix van blues, gospel en sixties rock met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. Of zoals de groep het zelf zegt: ‘We play the old souls from the phuture’.

ga dat zien in gebouw-T
door de waterput warm aanbevolen!!

indian askin
vrijdag 21 april aanvang: 21.00 uur entree: €10,50

Psychedelische punkrockband Indian Askin is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. 3FM en DWDD zijn fan, en kortgeleden wonnen ze een Edison voor beste nieuwkomer. 

bestel kaarten

puur singer-songwriter & spoken word
zaterdag 22 april aanvang: 19.30 uur entree: €15,-

PUUR is hét singer-songwriter en spoken word festival van Gebouw-T. Deze editie zijn er o.a. optredens van Mister & Mississippi, Bent Van Looy en Tamino. Nieuw is het onderdeel spoken word.

bestel kaarten

het zesde metaal
zaterdag 13 mei aanvang: 21.00 uur entree: €10,-

Het Zesde Metaal is in thuisland België uitgegroeid tot een instituut. In december 2016 verkozen de luisteraars van Radio 1 evergreen ‘Ploegsteert’ tot het beste Belgische nummer aller tijden. Tijd om Nederland te veroveren!

bestel kaarten

dr. lektroluv
vrijdag 19 mei aanvang: 22.00 uur entree: €16,50

De dokter is terug! Met zijn groene masker en zilveren pak weet hij de beste elektro klassiekers aan elkaar te draaien. Verwacht een avond vol Boyz Noize, Tiga, Miss Kittin en ga zo maar door. Dat wordt dansen!

bestel kaarten

DAAN
zaterdag 23 SEPTEMBER aanvang: 21.00 uur entree: €16,50

Gruizige gitaren, knettertrompetten en onbeschofte synths. De Vlaamse formatie DAAN ken je van hun hit Swedish Designer Drugs. Sinds vorig jaar is er een nieuw album: Nada. 

bestel kaarten

naar de volledige agenda van gebouw-t

Bijf op de hoogte van releases en aanbiedingen via onze nieuwsbrief

Bosstraat 36, 4611 ND, Bergen op Zoom Tel.: 0164-237418 email: info@waterput.nl