Franz ferdinand

Always ascending LTD Gekleurd indie only LP:Release 09-02-2018

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

beth Hart & JOE BONAMASSA

bLACK COFFEE LTD COLOURED INDIE ONLY VINYLRelease: 26-01-2018

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

king krule

The Ooz Ltd oranje en blauw vinyl: Release 20-10-2017

King Krule, vernoemd naar eindbaas King K. Rool uit Donkey Kong, bracht in 2013 het album 6 Beneath The Moon uit. Een rauwe, jachtige plaat. Nieuwbakken album The OOZ is derhalve nóg rustelozer. Het canvas van de warrige, roodharige millennial Archy Marshall, die zijn gedachten in negentien nummers weet te gieten. Het is evenzo het abstracte kunstwerk van een twintiger die in de verkleedkoffer duikt. Punky, bluesy en jazzy, maar altijd eigenwijs. Op The OOZ is de gitaar niet langer de kapitein van het schip. Marshall haalde namelijk een baritonsaxofoon in huis die in songs als Logos, Sublunary en Cadet Limbo met diepe halen door de speakers dendert. Voer ook voor voyeuristen, aangezien Marshall ons diep in zijn ziel laat meekijken. Een donkere plaat resteert, waarbij de blues de overhand heeft en duidelijk wordt dat Marshall woelige wateren heeft doorzwommen. Dat laatste echoot in zijn poëtische woorden. The OOZ is in ieder geval een plaat die jouw diepste concentratie verdient.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

Vreemde kostgangers

nachtwerk 2LP groen Vinyl: Release 02-02-2018

Nog geen negen maanden nadat het onlangs met een Buma NL Award bekroonde debuut van Vreemde Kostgangers binnenkwam op de eerste plaats van de Nederlandse album top 100 ligt er alweer een nieuw album in de winkels van deze onvervalste supergroep. Bij elkaar opgeteld hebben Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten meer dan 150 jaar ervaring in de Nederlandse popscene, maar dat is voor deze heren geen reden om op de lauweren te rusten. Na de succesvolle theatertournee en het succes van de eerste plaat bleven de liedjes komen. Nachtwerk telt er maar liefst zestien. Het is duidelijk dat deze bijzondere samenwerking het beste naar boven haalt bij deze veteranen, want zwakke broeders zijn niet te vinden op deze mooie Nederpopplaat. Kleine, bedachtzame ballades, meeslepende grotestadspop, ongecompliceerde rock en funky ritmes wisselen elkaar af en hoewel elk bandlid hoorbaar zijn eigen muzikale geschiedenis met zich meebrengt, klinkt Nachtwerk zeer samenhangend. De Nederlandstalige teksten gaan over onderwerpen als de liefde, lust en levenslessen en worden met overtuiging gebracht door drie doorleefde stemmen die fraai bij elkaar kleuren. Het spelplezier spat er bovendien vanaf, waardoor opnieuw van een zeer geslaagde plaat gesproken kan worden.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

JW ROY & the royal family

a room full of strangers red Vinyl: Release 10-11-2017


 Waar de voorganger Dry Goods & Groceries een eerbetoon was aan de americana en rootsmuziek, laat A Room Full Of Strangers een veel breder geluid horen. Met hulp van The Royal Family (gitarist Cok van Vuuren, toetsenist Roel Spanjers, bassiste Judith Renkema en drummer Rob Wijtman) neemt JW Roy je mee op reis, een roadtrip door het muzikale landschap waarin hij de laatste jaren actief is geweest. Of het nou country, americana, rock ‘n roll of soul is, Roy navigeert er moeiteloos doorheen zonder het geheel los te laten dat A Room Full Of Strangers vormt. Het is opvallend hoe goed Roy’s stem past bij de meest uiteenlopende nummers die op het album voorbijkomen: van de americana-opener Blue Sunrise, het slepende en bezwerende Don’t Walk Out On Me, de opzwepende rocker Right Or Ride Along tot aan de door Roel Spanjers geschreven soulballad All Of My Dreams.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

curtis harding 

face your fear; release 27-10-2017
Edition pink Vinyl


 Zanger, gitarist en drummer Curtis Harding heeft er al een heel muziekleven opzitten als achtergrondzanger bij Cee Lo Green en daarnaast speelt hij ook in een garagerock band. Daarnaast is hij ook enkele jaren soloartiest. Zijn muziek grijpt terug naar de klassieke zeventiger jaren soulsound. Denk aan Stax, Atlantic en Motown. Hij schuwt er dan ook niet voor om de nummers een vette productie te geven in de traditie van die labels, maar dan wel op zijn manier. Er zit altijd een rafelrandje aan vast, een rauwe, emotionele ondertoon. Niet teveel gladgestreken, maar wel goed verzorgd met blazers en achtergrondzangeressen. Zijn krachtige, warme stem snijdt er doorheen en barst van de emotie, pijn, liefde, tederheid en kracht. Die ongedwongen, pretentieloze sfeer is de kracht van zijn tweede album. De nummers komen recht uit het hart en oprecht over. Zo eert Harding de rijke tradities van de Soul, maar weet ze op zijn manier in het hier en nu te plaatsen.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

gregory porter 

nat king cole & me; release 27-10-2017
Edition Blue Vinyl

Gregory Porters liefde voor de muziek van Nat King Cole gaat terug naar zijn vroegste herinneringen als kind. Toen hij vijf was en voor het eerst Nat King Cole beluisterde, deden de teksten wat met hem. Zijn levenslessen en wijze woorden waren als een vaderlijk advies voor Porter, wiens vader afwezig was bij zijn opvoeding. Na het overlijden van zijn vader schreef hij in 2004 de musical Nat King Cole & Me, waarin hij vertelt hoe hij tot de muziek van Nat King Cole is gekomen. Het album is dan ook geen verassing maar wijkt muzikaal wel af van zijn voorgaande albums. De orkestratie voert de boventoon, in het bijzonder door de opzwepende snarensectie. Porters zachte, warme stem zorgt ervoor dat de nummers fris klinken en doen denken aan de hoogtijdagen van Hollywood. Zo maakt hij van de nummers niet een simpele kopie, maar zich eigen. Een prachtige mix van nostalgie, drama en tederheid en een waar eerbetoon aan een legendarisch artiest.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

beck

colors: Release 13-11-2017

Beck Hansen is een van de meest veelzijdige artiesten van deze tijd. Als folksinger vond hij de eenvoud, als kunstenaar zocht hij de controverse en als funk, pop & roll beest bezat hij de dynamiek om te vlammen op het podium. Op zijn dertiende album Colors, geproduceerd door Greg Kurstin heeft hij gekozen voor pure pop voor mensen van nu en het album bevat dan ook naast de reeds uitgebrachte nummers Dreams en Wow nog negen andere single kandidaten. Radiovriendelijke songs als Seventh Heaven en No Distraction zouden net zo goed in de jaren tachtig gemaakt kunnen zijn. Beck en Kurstin werkten ruim drie jaar aan dit nieuwe album en speelden alle instrumenten in. De songs zitten complexer in elkaar dan je in eerste instantie zou denken. Alle nummers hebben een sterke melodie, een mooie hook of een Beatlesque gelaagdheid. Na vier jaar sleutelen in de studio moest hij ook wel met iets bijzonders op de proppen komen. Colors is een optelsom van zijn genialiteit en in alles een waardige opvolger van zijn onvolprezen meesterwerken Mellow Gold en Odelay. De dubbele vinyl editie is zeer fraai en bevat standaard rood gekleurd vinyl.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

LIAM GALLAGHER

AS YOU WERE: Release 05-10-2017

Het heeft even geduurd. Maar hier is dan eindelijk het solodebuut van Liam Gallagher. Van hemzelf mag het geen soloalbum heten, maar gewoon het volgende album van de man die zowel Oasis als Beady Eye was. Hoewel zeker bij die eerste band er minimaal één persoon op de werld is die daar anders over denkt. Al in juni werd een eerste nummer uitgebracht, Wall Of Glass, waarop onder meer werd samengewerkt met producer Greg Kurstin, die we van vele anderen kennen, maar recent toch vooral van Adele’s Hello. Als invloed heeft Gallagher altijd aangegeven alleen door John Lennon en muziek in het algemeen te zijn beïnvloed, maar daarin doet hij zichzelf toch echt tekort. Veel New Wave en Punk, zelfs een portie gitaarrock, waaruit je bijna zou mogen concluderen dat meneer ook weleens een Amerikaanse plaat op zet. Opmerkelijk is ook de sterk psychedelische inslag van Chinatown. In For What It’s Worth (geen cover) een opmerkelijk statement van Gallagher, aangezien hij zich voor het eerst excuseert aan iedereen die ooit door hem benadeeld is of wie hij anderszins verdriet heeft toegedaan. Ook in afsluiter I’ve All I Need toont hij zich van een opmerkelijk ingetogen zijde, en lijkt er enige retrospectie in zijn muziek door te klinken. Het klassieke materiaal van Oasis blijft het beste waar Liam zijn talent aan gegeven heeft, maar As You Were komt daar vlak achteraan, een bevlogen album van een nog lang niet uitgerangeerde held.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

MARILYN MANSON

HEAVEN UPSIDE DOWN: Release 06-10-2017

Shockrocker Marilyn Manson is behoorlijk consistent met het uitbrengen van albums en is nu terug met zijn tiende album. Dat stoomt gelijk vanaf het eerste nummer Revelation 12 keihard door. Voor het intense album heeft producer en filmcomponist Tyler Bates weer plaatsgenomen achter de knoppen, die dat ook deed bij het vorige album The Pale Emperor. Toch borduurt Heaven Upside Down daar niet op voort. Manson klinkt gejaagd, verontrustend, energiek en het album komt in de buurt van zijn doorbaakalbums Antichrist Superstar en Mechanical Animals. Tekstueel, waarbij thema's als seks, politiek, romantiek en geweld weer voorbij komen, en conceptueel blijft hij controversieel. Muzikaal gezien leunt het album hier en daar wat op punk, maar is de ouderwetse, melodieuze en donkere industrial rock van Manson de rode draad. Heaven Upside Down is een erg goede, sinistere en gewelddadige plaat, die voor fans van het eerste uur weer herinneringen zal terugbrengen.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

Angus & Julia Snow

snow LP - LTD WIT Vinyl: Release 15-09-2017

Following on from the single release Snow, comes news that Angus & Julia Stone’s forthcoming new album will also be titled SNOW, and is set for release on September 15.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

Blijf op de hoogte van releases en aanbiedingen via onze nieuwsbrief

Bosstraat 36, 4611 ND, Bergen op Zoom Tel.: 0164-237418 email: info@waterput.nl