beck

colors: Release 13-11-2017

Beck Hansen is een van de meest veelzijdige artiesten van deze tijd. Als folksinger vond hij de eenvoud, als kunstenaar zocht hij de controverse en als funk, pop & roll beest bezat hij de dynamiek om te vlammen op het podium. Op zijn dertiende album Colors, geproduceerd door Greg Kurstin heeft hij gekozen voor pure pop voor mensen van nu en het album bevat dan ook naast de reeds uitgebrachte nummers Dreams en Wow nog negen andere single kandidaten. Radiovriendelijke songs als Seventh Heaven en No Distraction zouden net zo goed in de jaren tachtig gemaakt kunnen zijn. Beck en Kurstin werkten ruim drie jaar aan dit nieuwe album en speelden alle instrumenten in. De songs zitten complexer in elkaar dan je in eerste instantie zou denken. Alle nummers hebben een sterke melodie, een mooie hook of een Beatlesque gelaagdheid. Na vier jaar sleutelen in de studio moest hij ook wel met iets bijzonders op de proppen komen. Colors is een optelsom van zijn genialiteit en in alles een waardige opvolger van zijn onvolprezen meesterwerken Mellow Gold en Odelay. De dubbele vinyl editie is zeer fraai en bevat standaard rood gekleurd vinyl.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

LIAM GALLAGHER

AS YOU WERE: Release 05-10-2017

Het heeft even geduurd. Maar hier is dan eindelijk het solodebuut van Liam Gallagher. Van hemzelf mag het geen soloalbum heten, maar gewoon het volgende album van de man die zowel Oasis als Beady Eye was. Hoewel zeker bij die eerste band er minimaal één persoon op de werld is die daar anders over denkt. Al in juni werd een eerste nummer uitgebracht, Wall Of Glass, waarop onder meer werd samengewerkt met producer Greg Kurstin, die we van vele anderen kennen, maar recent toch vooral van Adele’s Hello. Als invloed heeft Gallagher altijd aangegeven alleen door John Lennon en muziek in het algemeen te zijn beïnvloed, maar daarin doet hij zichzelf toch echt tekort. Veel New Wave en Punk, zelfs een portie gitaarrock, waaruit je bijna zou mogen concluderen dat meneer ook weleens een Amerikaanse plaat op zet. Opmerkelijk is ook de sterk psychedelische inslag van Chinatown. In For What It’s Worth (geen cover) een opmerkelijk statement van Gallagher, aangezien hij zich voor het eerst excuseert aan iedereen die ooit door hem benadeeld is of wie hij anderszins verdriet heeft toegedaan. Ook in afsluiter I’ve All I Need toont hij zich van een opmerkelijk ingetogen zijde, en lijkt er enige retrospectie in zijn muziek door te klinken. Het klassieke materiaal van Oasis blijft het beste waar Liam zijn talent aan gegeven heeft, maar As You Were komt daar vlak achteraan, een bevlogen album van een nog lang niet uitgerangeerde held.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

MARILYN MANSON

HEAVEN UPSIDE DOWN: Release 06-10-2017

Shockrocker Marilyn Manson is behoorlijk consistent met het uitbrengen van albums en is nu terug met zijn tiende album. Dat stoomt gelijk vanaf het eerste nummer Revelation 12 keihard door. Voor het intense album heeft producer en filmcomponist Tyler Bates weer plaatsgenomen achter de knoppen, die dat ook deed bij het vorige album The Pale Emperor. Toch borduurt Heaven Upside Down daar niet op voort. Manson klinkt gejaagd, verontrustend, energiek en het album komt in de buurt van zijn doorbaakalbums Antichrist Superstar en Mechanical Animals. Tekstueel, waarbij thema's als seks, politiek, romantiek en geweld weer voorbij komen, en conceptueel blijft hij controversieel. Muzikaal gezien leunt het album hier en daar wat op punk, maar is de ouderwetse, melodieuze en donkere industrial rock van Manson de rode draad. Heaven Upside Down is een erg goede, sinistere en gewelddadige plaat, die voor fans van het eerste uur weer herinneringen zal terugbrengen.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

OScar & the wolf

infinity LP - LTD roze Vinyl: Release 29-09-2017

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

Angus & Julia Snow

snow LP - LTD WIT Vinyl: Release 15-09-2017

Following on from the single release Snow, comes news that Angus & Julia Stone’s forthcoming new album will also be titled SNOW, and is set for release on September 15.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

THE NATIONAL

SLEEP WELL BEAST: Release 08-09-2017

Zelf omschreven de mannen van The National hun nieuwe album als "wild en experimenteel". Mooie, gevoelige en droevige nummers maakt deze band als de beste - dat moge wel duidelijk zijn op het album Boxer, een regelrechte parel. Maar dat op deze nieuwe plaat de songs zijn aangescherpt met een elektronisch randje, wordt al meteen duidelijk in het openingsnummer Nobody Else Will Be There. Naast de prachtige gekwelde stem van frontman Matt Berninger doemen ineens daar de geluiden van een synthesizer op - in de compositie van I'll Still Destroy You worden we getrakteerd op een vleugje marimba. The National wijkt af van de standaard sound die vanaf het begin af aan zo veel succes heeft gebracht. Een goede keuze? Zeker wel. Deze plaat is inderdaad wilder, experimenteler en harder dan je van de band gewend bent - maar valt zeker in dezelfde categorie schoonheid als Boxer. Deze ga je nog vaak voorbij zien komen, dat durf ik wel te zeggen. (MANIA)

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

Nick Mulvey

Wake up now ltd oranje vinyl Release: 8-7-2017

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

Blijf op de hoogte van releases en aanbiedingen via onze nieuwsbrief

Bosstraat 36, 4611 ND, Bergen op Zoom Tel.: 0164-237418 email: info@waterput.nl