Nick Cave

Lovely Creatures (Best Of)

Lovely Creatures is het meest uitgebreide overzicht van het studiowerk van Nick Cave & The Bad Seeds tot nu toe en verschijnt 5 mei 2017. Het overbrugt maar liefst dertig jaar muziek, van het debuutalbum From Her To Eternity tot Push The Sky Away, hun 15e album. De collectie doorkruist  een van het meest opwindende, eigenzinnige en inventieve oeuvre in het hedendaagse muzieklandschap. Lovely Creatures is het meest uitgebreide overzicht van het studiowerk van Nick Cave & The Bad Seeds tot nu toe en verschijnt 5 mei 2017. Het overbrugt maar liefst dertig jaar muziek, van het debuutalbum From Her To Eternity tot Push The Sky Away, hun 15e album. De collectie doorkruist  een van het meest opwindende, eigenzinnige en inventieve oeuvre in het hedendaagse muzieklandschap.
Beschikbaar als:
2 CD.
3 LP.
Deluxe 3CD & DVD.
Super Deluxe 3CD & DVD met Hardcover Boek.

reserveren/bestellen

My Baby - Prehistoric rhythm

De nieuwe no risk disc is het nieuwe album Prehistoric Rhythm van My Baby.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

spoon - hot thoughts op vinyl

ltd rood of paars vinyl

Vanaf 17-03 in de winkel.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

SOULWAX

from deewee

Vorig jaar stonden ze daar plots weer, op de podia. Met zijn zevenen achter drie drumkits, een berg
Vorig jaar stonden ze daar plots weer, op de podia. Met zijn zevenen achter drie drumkits, een berg elektronica, oude synths, bassen en een microfoon voor Stephen, een van de DEEWEE (Dewaele)-broers. Transient Program For Drums And Machinery, zo luidde het idee, de tour en meteen ook een van de tracks die naar buiten kwamen. Alles moest weer eens helemaal anders, maar het concept stond.
Waar Stephen en David Dewaele, de kern van Soulwax, voorheen steeds met het probleem ‘hoe vertaal ik dat alles naar een podium’ worstelden, werkten ze nu andersom. Zeven bevriende muzikanten uit verschillende contreien vonden elkaar. De meesten daarvan zijn afkomstig uit de entourage waarmee Soulwax avondvullende shows vulde: slagwerker Igor Cavalera (Sepultura), Victoria Smith (die bij Jamie T, M.I.A. en The xx drumt), Blake Davies (die dat in Turbowolf doet), Laima Leyton (die samen met echtgenoot Cavalera het dj-duo Mixhell vormt) plus trouwe dienaar Stefaan van Leuven, vanaf dag één bij Soulwax betrokken. De band kwam samen, de plannen werden gedeeld en uiteindelijk werd op één dag (7 februari 2017) in de nieuwe DEEWEE Studio in Gent From DEEWEE ingeblikt. De plaat had beter Everybody Wants To Be The Drummer kunnen heten, want een percussiefeest werd het, zoals in het instrumentale The Singer Has Become A Deejay, een titel met een knipoog die nog maar eens de ontwikkeling van Stephen Dewaele bevestigt. Maar zingen doet hij op de plaat wel degelijk. In Trespassers bijvoorbeeld, dat in een andere versie ook zomaar op Much Against Everyone’s Advice had gepast. Of in My Tired Eyes, waarin Soulwax even klinkt als Depeche Mode in recente tijden. Hoewel stukken minder gefragmenteerd en divers dan bij hun alter ego’s op de soundtrack van Belgica (2016) horen we hier ook veel van wat de broers ambiëren langskomen. Hun liefde voor eightieswave (denk Liaisons Dangereuses in Is It Always Binary) en vooral Kraftwerk (Conditions Of A Shared Belief) wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Het blijft echter opvallend dat – eenmaal bekomen van alle keyboards, elektronische beats en ouderwets ambachtelijk percussiegeweld – toch weer een hoop sterke popsongs te ontwaren zijn. Met de woorden ‘There’s so much bullshit coming out of your mouth’ sluit Stephen het album in Goodnight Transmission plechtig af. Daar zal ik maar niet proberen overheen te komen. WILLEM JONGENEELEN (OOR).

reserveren/bestellen

spinvis

trein vuur dageraad

Op 28-04-2017 komt de langverwachte opvolger van Tot Ziens, Justine Keller uit, zowel de cd als lp komen op Ltd versie uit.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

WATERPUT TIP

sampha - pocess

Die hoge mannenstem in Don't Touch My Hair op het album A Seat at the Table van Solange Knowles? Dat was Sampha, producer en zanger uit Zuid-Londen die op basis van twee ep's en een rol bij SBTRKT mocht zingen op tracks van Kanye West, Frank Ocean en Drake.

Process is zijn eigenzinnige, zeer sterke albumdebuut. Sampha maakt elektronische soul in de hoek waar je ook iemand als FKA Twigs aantreft, ver verwijderd van de r&b-clichés.

Door Plastic 100 Degrees weeft Sampha het tv-verslag van de eerste maanlanding, in Kora Sings ruist slagregen, de beats horten en pulseren. Toch klinkt het nooit gekunsteld, dankzij die songs (vaak over verdriet en angst) en die emotievolle zang. Soms neigt Sampha's stem naar het hoge getjirp van Antony Hegarty, maar in Take Me Inside denk je net zo makkelijk aan Hollow Talk, de The Bridge-titelsong van Choir Of Young Believers.

Dit is mateloos boeiende 'indie-r&b', zoals hij vooral aan de Zuid-Londense oevers van de Theems wordt gemaakt. Sampha komt in maart naar Amsterdam en Utrecht voor optredens.(Volkskrant).

reserveren/bestellen

Bijf op de hoogte van releases en aanbiedingen via onze nieuwsbrief

Bosstraat 36, 4611 ND, Bergen op Zoom Tel.: 0164-237418 email: info@waterput.nl