Nick Cave

Lovely Creatures (Best Of)

Lovely Creatures is het meest uitgebreide overzicht van het studiowerk van Nick Cave & The Bad Seeds tot nu toe en verschijnt 5 mei 2017. Het overbrugt maar liefst dertig jaar muziek, van het debuutalbum From Her To Eternity tot Push The Sky Away, hun 15e album. De collectie doorkruist  een van het meest opwindende, eigenzinnige en inventieve oeuvre in het hedendaagse muzieklandschap. Lovely Creatures is het meest uitgebreide overzicht van het studiowerk van Nick Cave & The Bad Seeds tot nu toe en verschijnt 5 mei 2017. Het overbrugt maar liefst dertig jaar muziek, van het debuutalbum From Her To Eternity tot Push The Sky Away, hun 15e album. De collectie doorkruist  een van het meest opwindende, eigenzinnige en inventieve oeuvre in het hedendaagse muzieklandschap.
Beschikbaar als:
2 CD.
3 LP.
Deluxe 3CD & DVD.
Super Deluxe 3CD & DVD met Hardcover Boek.

reserveren/bestellen

gorillaz new album

humanz

28 april verschijnt het nieuwe Gorillaz album en daar verwachten we veel van! Op Humanz doen o.a. de volgende gastartiesten mee: Benjamin Clementine, De La Soul, , Anthony Hamilton, Carly Simon, Grace Jones en Mavis Staples.

reserveren/bestellen

My Baby - Prehistoric rhythm

De nieuwe no risk disc is het nieuwe album Prehistoric Rhythm van My Baby.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

spinvis

trein vuur dageraad

Op 28-04-2017 komt de langverwachte opvolger van Tot Ziens, Justine Keller uit, zowel de cd als lp komen op Ltd versie uit.

Verkrijgbaar in onze winkel, Bossstraat 36, Bergen op Zoom.

reserveren/bestellen

SOULWAX

from deewee

Vorig jaar stonden ze daar plots weer, op de podia. Met zijn zevenen achter drie drumkits, een berg
Vorig jaar stonden ze daar plots weer, op de podia. Met zijn zevenen achter drie drumkits, een berg elektronica, oude synths, bassen en een microfoon voor Stephen, een van de DEEWEE (Dewaele)-broers. Transient Program For Drums And Machinery, zo luidde het idee, de tour en meteen ook een van de tracks die naar buiten kwamen. Alles moest weer eens helemaal anders, maar het concept stond.
Waar Stephen en David Dewaele, de kern van Soulwax, voorheen steeds met het probleem ‘hoe vertaal ik dat alles naar een podium’ worstelden, werkten ze nu andersom. Zeven bevriende muzikanten uit verschillende contreien vonden elkaar. De meesten daarvan zijn afkomstig uit de entourage waarmee Soulwax avondvullende shows vulde: slagwerker Igor Cavalera (Sepultura), Victoria Smith (die bij Jamie T, M.I.A. en The xx drumt), Blake Davies (die dat in Turbowolf doet), Laima Leyton (die samen met echtgenoot Cavalera het dj-duo Mixhell vormt) plus trouwe dienaar Stefaan van Leuven, vanaf dag één bij Soulwax betrokken. De band kwam samen, de plannen werden gedeeld en uiteindelijk werd op één dag (7 februari 2017) in de nieuwe DEEWEE Studio in Gent From DEEWEE ingeblikt. De plaat had beter Everybody Wants To Be The Drummer kunnen heten, want een percussiefeest werd het, zoals in het instrumentale The Singer Has Become A Deejay, een titel met een knipoog die nog maar eens de ontwikkeling van Stephen Dewaele bevestigt. Maar zingen doet hij op de plaat wel degelijk. In Trespassers bijvoorbeeld, dat in een andere versie ook zomaar op Much Against Everyone’s Advice had gepast. Of in My Tired Eyes, waarin Soulwax even klinkt als Depeche Mode in recente tijden. Hoewel stukken minder gefragmenteerd en divers dan bij hun alter ego’s op de soundtrack van Belgica (2016) horen we hier ook veel van wat de broers ambiëren langskomen. Hun liefde voor eightieswave (denk Liaisons Dangereuses in Is It Always Binary) en vooral Kraftwerk (Conditions Of A Shared Belief) wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Het blijft echter opvallend dat – eenmaal bekomen van alle keyboards, elektronische beats en ouderwets ambachtelijk percussiegeweld – toch weer een hoop sterke popsongs te ontwaren zijn. Met de woorden ‘There’s so much bullshit coming out of your mouth’ sluit Stephen het album in Goodnight Transmission plechtig af. Daar zal ik maar niet proberen overheen te komen. WILLEM JONGENEELEN (OOR).

reserveren/bestellen

Bijf op de hoogte van releases en aanbiedingen via onze nieuwsbrief

Bosstraat 36, 4611 ND, Bergen op Zoom Tel.: 0164-237418 email: info@waterput.nl