rsd 2023  22-04-2023

waterput instore: De Toegift
zaterdag 22 April aanvang 10.00 uur entree gratis

Vervolg op het kwartet Little Symphonies uit Breda. ‘Vergankelijkheid in noten’, maar sinds een ontmoeting met Broeder Dieleman in het Nederlands. Melancholie per strekkende meter. Gillen om een toegift is verboden.

waterput instore: Navarone
zaterdag 22 aprilaanvang 11.00 uur entree gratis

Navarone is een uitbundige, strakke rockband met twee sterke gitaristen en een rockzanger uit duizenden. Op langspeler V horen we ook gevoelig klassiek pianospel. Ook melodieus en harmonieus behoren deze rockers tot de top.

waterput instore: roosbeef
zaterdag 22 april aanvang 12.00 uur entree gratis

Roos Rebergen is bijzonder goed met taal en kleine verhaaltjes. Puur en rauw. Ze schrijft steeds meer associatief en overdrachtelijk. Haar nieuwe album Zomer in Nederland is misschien wel het rauwste uit haar al lange loopbaan.

waterput instore: High hi (B)
zaterdag 22 April aanvang 13.00 uur entree gratis

Dit trio van leadstemmen Anne-Sophie Ooghe (gitaar) en Dieter Beerten (drums) brak door in het eerste coronajaar. Met pakkende songs, met een byte, en op opvolger Return To Dust iets meer nadruk op synths en soundscapes.

waterput instore: Ila (B)
zaterdag 22 April aanvang 14.00 uur entree gratis

Hangt er elektriciteit in de lucht? Debuut Felt klinkt als de dynamische, dreigende soundtrack van een film waarin iemand met groene ogen alles in zwartwit ziet. ILA is het driekoppige rockmonster van zangeres Ilayda Cicek met Turkse roots.

waterput SIgneersessie: Black box revelation
zaterdag 22 april aanvang 14.45 uur entree gratis

Het duo begon piepjong. Op hun zesde studioalbum Poetic Rivals vonden ze zichzel opnieuw uit te vinden. Om toch weer als zichzelf te klinken, op een frisse rockplaat met droograke drumslagen en dat altijd straffe gitaargeluid.

waterput instore: Portland (B)
zaterdag 22 april aanvang 15.30 uur entree gratis

Het nieuwe album heet Departures. Dat staat vol radiovriendelijke, dromerige luisterliedjes, alsof Beach House en Slowdive elkaar treffen. De albumtitel werd door Sarah iets te serieus genomen, want nu bestaat Portland nog alleen uit Jente.  

waterput instore: Stef kamil carlens (B)
zaterdag 22 april aanvang 16.30 uur entree gratis

Hij was lid van dEUS, daarna Zita Swoon, maar solo laat hij ook van zich horen. Onlangs verscheen een dubbel live album waarop hij zijn 80-jarige held Bob Dylan eert. Alle emoties zijn oprecht en het speelplezier spat erbij van het podium spat.

waterput instore: Froukje
zaterdag 22 april aanvang 17.30 uur entree gratis

Hoog bezoek. Ieder jaar heeft RSD een ambassadeur. Dit jaar is dat de zangeres waarvoor de coronajaren ‘explosief’ verliepen. Onbezonnen? Ze zingt over een wereld die in de fik staat. Ze zou die willen blussen. Maar het vuurtje rond Froukje is niet meer te blussen!

ga dat zien in gebouw-T
door de waterput warm aanbevolen

E69da0cd warhaus 33 (Groot)

Warhaus
DO 04 MEI

Het is alweer een half decennium geleden dat Warhaus, het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar), plotseling onze muzikale harten veroverde met de triomfantelijke dubbele overwinning van We Fucked a Flame into Being (2016) en Warhaus (2017). En nee, niet omdat hij zijn tijd meedogenloos besteedde aan het schrijven en verfijnen van nieuw materiaal in Gent, integendeel. De nummers van het kersverse album Ha Ha Heartbreak kwamen als het ware naar buiten gutsen in amper drie weken tijd in de broeierige stad Palermo.

BESTEL KAARTEN
56c20fa4 8ebb dd15 945e a3c0b73b7a67

Rootsriders
ZA 06 MEI

Rootsriders, al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld zetten, 50 jaar na die doorbraak, dit iconische album nog eens extra in de schijnwerpers waarmee de band andermaal laat zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld.” (BBC Radio)

bestel kaarten
Isolde Lasoen   foto 1

ISOLDE LASOEN
DO 25 MEI

Isolde Lasoen is niet alleen drummer bij DAAN, Absynthe Minded en tal van andere projecten, maar ook een veelzijdige muzikante, zangeres, tv-persoonlijkheid én frontvrouw van haar eigen band. Als simpelweg Isolde Lasoen – voortaan mét achternaam maar nog steeds begeleid door haar vaste muzikanten – geeft ze een nieuwe wending aan haar solocarrière, met een nieuwe plaat die eraan komt.

bestel kaarten
Kithara Logo def

KITHARA
VR 09 JUNI

FoulSons, BUNKER, Poor Favors
Kithara is een organisatie die zich inzet voor muzikanten. We bieden onze muzikanten kansen om te netwerken, een platform om hun muziek en optredens te promoten en mogelijkheden voor interventies en promotie. We richten ons vooral op muzikanten die hun vaardigheden oefenen binnen de vorm van een band, maar proberen ook andere oriënterende en nieuwsgierige muzikanten erbij te betrekken. Met de motivatie en nieuwsgierigheid van deze muzikanten zijn we in staat om dit platform op te zetten om hen te helpen hun creativiteit te vergroten en hen de stap omhoog te bieden die ze misschien nodig hebben.

BESTEL KAARTEN

naar de volledige agenda van gebouw-t

BLijf op de hoogte van releases en aanbiedingen via onze nieuwsbrief

Bosstraat 36, 4611 ND, Bergen op Zoom Tel.: 0164-237418 email: info@waterput.nl